Mijn bestand bestaat uit pale fallows, split pale fallows en splitvrije grove wildkleuren. De opzet is om een deel van het bestand te gebruiken om de mutatie te vermeerderen op een verantwoorde manier namelijk pale fallow x split pale fallow en vice versa, en een deel van het bestand om zo grof mogelijke splitten te kweken. Het laatste doe ik door een grove wildkleur tegen een pale fallow te zetten. Overigens probeer ik zo weinig mogelijk splitten in mijn vogels te hebben, behalve witmasker omdat ik die zie als een soort basiskleur net zoals b.v. de groen- en blauwserie bij grasparkieten. De vogels die ik in bezit heb zijn afkomstig uit Nederland, België, Spanje en Italië. Hieronder een beschrijving van de vogels om een beeld te krijgen hoe ik er voor sta en wat ik precies heb. De volgorde waarin ik ze heb gezet is kweekkoppel-man-pop.

 

 

Kweekronde 1 2016 : 5 eieren waarvan 4 bevrucht.

Dit is een wildkleur man van heel leuk formaat en nog belangrijker geen splitten. Hij is mooi donker, felle grote wangvlek en grote kuif. Deze man wil ik graag gebruiken om forse split pale fallows te kweken, voor het resultaat op langer termijn lijkt me dit noodzakelijk. Deze man komt uit een zeer goede lijn waar goede prijzen in vallen.

Dit is een pale fallow pop, aangekocht als zijnde cinnamon. Na een lange tijd en een toevallige observatie bij zonlicht kwam ik er achter dat ze pale fallow was. Deze vogel was het begin van mijn idee om de pale fallow weer op te pakken. Het is een zeer mooie pop, met voor een pop een grote intensieve wangvlek en meer dan gemiddelde kuif. Niet geheel onbelangrijk voor zover bekend splitvrij.

Dit is een eigen kweek jonge man split pale fallow, afkomstig uit de pale fallow pop helemaal bovenaan. Deze man begint heel mooi te worden en wetende uit welke lijn die komt hou ik hem graag even erbij. Hij is kanssplit cinnamon en opaline, maar we hopen dan maar van harte dat die split niet op hem is gevallen. Zou ik er jongen van krijgen kan ik altijd een pop aanhouden zodat die kanssplitten er uit zijn. Deze vogel heeft een beetje gelige kleur, zijn oma en moeder hadden dit ook.

 

Dit is een pale fallow pop die ik heb gekocht van een kweker uit Spanje. Ze is niet mooi van formaat maar goed bij gebrek aan beter moet je ergens genoegen mee nemen. Het mooie aan deze pop is dat ze ook weer een andere tint grijs heeft dan de andere pale fallows. Ze zou split witmasker zijn.

Kweekronde 1 2016 : 5 eieren allemaal bevrucht.

Dit is een pale fallow man, een toevalstreffer bij zomaar een kweker. Deze persoon had wat valkjes opgekocht en deze zat daarbij. Er is geen historie bekend van deze man want hij is ongeringd, ik kocht hem in 2014 met nog volle spots onder de vleugel en visgraat in de staart dus ik durf wel aan te nemen dat deze vogel van 2014 is. Toendertijd heb ik m meegenomen omdat hij redelijk van formaat is zeker voor een pale fallow, geen gekke kale plekken op de kop heeft, geen "splitvlekken" bezit (wat uiteraard niks uitsluit maar liever niet dan wel bij zo'n vogel zonder informatie) en omdat ik hem mooi van kleur vond. een leuke vogel om op een grove wildkleur pop te zetten.

Dit is een wildkleur pop kanssplit palefallow die ik te leen heb om te testen of ze nou wel of niet split is. Zeer mooie grote en donkere pop die uit zeer goede lijnen komt. Mijn hoop is natuurlijk dat ze split is en daarmee mooie pale fallows mag kweken.

Deze pale fallow bleekmasker man heb ik aangeschaft op de vogelmarkt in Zwolle. Per ongeluk kwam ik hem tegen, niet helemaal wat mijn wens is omdat hier nog een mutatie in zit, maar er zijn er niet zo veel dus toch maar gekocht. Hij is ongeringd dus ik heb totaal geen achtergrondinformatie over deze man. Hij is zeker niet onaardig en hopelijk goed voor een paar mooie splitjongen.

Deze wildkleur pop is ook weer een mooie donkere pop met grote kuif en splitvrij. Wederom uit zeer goede lijnen waar zowel nationaal als internationaal goede resultaten mee behaald worden. Op deze foto komt ze niet helemaal tot haar recht, ze heeft een zeer imposante kuif (misschien iets te kroonachtig), mooi donker en felle grote wangvlek.

 

Hier een fraaie wildkleur man kanssplit opaline. Deze man heeft het zeker in zich om de palefallow helpen op te krikken aangezien zijn ouders van goede Belgische kwekers afkomen. Om er achter te komen of de kanssplit opaline een split is of niet heb ik hem een palefallow opaline pop gegeven.

Een mooie opaline palefallow pop afkomstig uit Spanje. Toen ik haar kreeg viel ze wat tegen maar inmiddels heeft ze in ieder geval iets meer body gekregen. In combinatie met haar mooie man probeer ik mooie splitvogels te kweken, mogelijk moet ik me bij dit koppel meer richten op de jonge wildkleur poppen om aan te houden zodat ik het opaline er uit krijg.

Deze wildkleur man komt van een bekende kweker die zowel nationaal als internationaal goed in de prijzen valt. Op zich valt ie mij een beetje tegen maar wat deze man meedraagt is meer dan aardig als kijk naar de jongen die hij heeft voortgebracht. Dit koppel heb ik voor nieuwe input van wildkleurbloed.

Van deze pop weet ik nog niet zo veel, daarvoor moet ik even gaan speuren (wat ik begreep is de kweker mogelijk overleden dus dan houdt het snel op) maar dat ze fraai is wel duidelijk. Volgens zeggen was de kweker van deze vogel er 1 die aardig mee deed in de prijzen op grote shows dus daar putten we onze hoop uit. Het koppel is al meerdere jaren bewezen wat ook erg fijn is zodat ze misschien zelfs als kweekkoppel kunnen dienen.