Enkele kweektips wat betreft de kweek met de pale fallow mutatie.

* Kweek niet met roodoog x roodoog! 2 pale fallows tegen elkaar zetten is zeker niet wenselijk. Een roodoog mutatie is niet 1 van de sterkste, dit geldt voor alle roodogen. Door 2 zwakkere mutaties tegen elkaar te zetten is het resultaat wel te raden. In het verleden is dit te veel gedaan wat resulteert bij de pale fallows in smallere vogels, kleinere kuifjes en de afgevlakte kop wat ook wel een monnikskapje wordt genoemd. Als we gaan kijken naar de lutino mutatie zien we wat het doet met een vogel en hoe lang het duurt voordat het weer goed is. De lutino heeft heel vaak een kale plek achter de kuif. Dit wordt al beter maar nog steeds heeft het overgrote deel hier last van, bij een paar kwekers is dit niet het geval maar die kweken er ook op. En dit allemaal door roodoog x roodoog te kweken zodat je rendement veel hoger wordt, en dus je portemonnee wat dikker in de tijd dat deze mutatie nieuw was. Dus gewoon mutatie x split.

 

* Het is wenselijk om geen cinnamon of bronzefallow in de pale fallow te kweken. Wanneer cinnamon en pale fallow in 1 vogel gecombineerd zit resulteert dit in een volledig gele, of wanneer het een witmasker is een volledig witte vogel. Dit komt omdat de 2 mutaties elkaar opheffen. Dus erg jammer want de tekening is verdwenen. Bronze fallow kun je beter vermijden omdat het 2 verschillende mutaties zijn en je in verdere kweek erg in de war kunt raken met wat je nou precies kweekt. Het verschil is dan niet meer te vertellen. Mijn streven is vogels te kweken met zo weinig mogelijk splitten zodat je deze vogels kunt gebruiken als goede basisvogels.

 

* Bij een combinatie van pale fallow met opaline moet er rekening gehouden worden met wanneer de opaline-tekening bij de man verdwijnt de kleur die overblijft wat lichter kan uitvallen. Ook weer een voorbeeld waarom volgens mij het beter is om zo weinig mogelijk andere mutaties er in te kweken.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb